SiriusJ - Ayahuasca en Entheogene sessies / Reinigingen / Cursussen
Ayahuasca

Voeding

Naast de focus op je intentie is het sterkt aan te bevelen om ter voorbereiding op de heilige
ceremonie te vasten.
Eén van de aspecten van ayahuasca is, dat het een sterk reinigende
en ontgiftende werking heeft. Naarmate je je lichaam en geest beter hebt voorbereid op de heilige ceremonie, zal je meer resultaat hebben van de reis die je maakt. Ik adviseer je dringend om bijtijds te beginnen met de reiniging van je lichaam en geest, door minimaal
zeven dagen voorafgaand aan de ceremonie alle vervuilende voeding uit je dieet weg te laten (en bij voorkeur ook drie tot zeven dagen ná de ceremonie). Het bijtijds zuiveren van je lichaam en geest maken onderdeel uit van de toewijding, waarmee je deelneemt aan de
ceremonie.

Ik adviseer je (als je dat niet al deed) over te gaan op een vegetarisch dieet, tenminste zeven dagen voorafgaand aan de ceremonie. Op de dag van de ceremonie zelf eet en drink je minimaal 6 uur voor de sessie helemaal niets meer, red je dit niet, dan is water of (kruiden)thee wel mogelijk en voordien uitsluitend licht verteerbaar voedsel. Het is belangrijk met een lege maag de ceremonie te starten; dit kan ook eventueel overgeven voorkomen.

Pas in het bijzonder op met vet eten, suikers, koffie en alcohol.

Een aantal dagen sapvasten en/of soepvasten (vegetarisch) is een prima voorbereiding en maakt je ontvankelijker voor de ervaring die je te wachten staat.

Je hebt tijdens de ceremonie geen honger; na afloop van de ceremonie is er fruit, soep, broodjes en thee, zodat je met een gerust gevoel weer naar huis kunt (of rustig kan gaan slapen, indien je er voor kiest om te blijven slapen.)